کارآفرینی طرح توليد سوسيس و كالباس 31 ص

دسته بندي : کسب و کار » پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 27 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏فهرست مطالب
‏ شرح ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ صفحه
‏فصل اول‏
‏ جدول نتايج چكيده طرح‏ 2
‏فصل دوم
‏ كليات در راستاي شناسائي محصول و‏ 3
‏ مقدمه
‏ 1-2 تعريف ، ويژگيها و مشخصات فني محصول از نظر شكل ظاهري ، طبقه بندي و....‏ 4
‏ 2-2 چگونگي و ميزان بكارگيري بعنوان كالاي نهايي يا واسطه اي‏ 5
‏ 3-2 ارائه ديدگاههاي كلي در مورد قيمت و امكان فروش‏ 5
‏فصل سوم ‏
‏بررسي و برآوردهاي فني ‏ 6
‏1-3 ارزيابي روشهاي مختلف توليدي وگزينش روش بهينه ‏ 6
‏2-3 تشريح دقيق و جامع فرآيند توليد‏ 6
‏3-3 مسير فرآيند و نمودار گردش مواد ‏ 8
‏4-3 بررسي مناطق و مراحل و شيوه هاي كنترل كيفيت ‏ 10
‏5-3 تعيين و محاسبه ظرفيت برنامه توليد و شرايط عملكرد واحد‏ 12
‏6-3 ذكر نام اصلي و تجاري همراه با مشخصات فني منابع تامين و ...‏ 14
‏7-3 بررسي و تحقيق در خصوص تعداد و مشخصات فن دستگاهها و تجهيزات خط توليد‏ 16
‏8-3 تعيين مشخصات خدمات مورد نياز و تاسيسات عمومي ‏ ‏ 18
‏9-3 تجزيه و تحليل و محاسبه تعداد نيروي انساني ‏ 19
‏10-3 محاسبه كليه سطح زيربناي لازم براي سالن توليد انبارها تاسيسات و ...‏ 20
‏فصل چهارم
‏بررسي هاي مالي و اقتصادي ‏ ‏ 23
‏1-4 تدوين و تشريح و جداول هزينه هاي اصلي واحد ‏ 23
‏2-4 تدوين و تشريح و جداول هزينه هاي سرمايه اي واحد‏ 24
‏3-4 برآورد دارائيهاي ثابت سرمايه در گردش كل سرمايه گذاري ‏ 26‏
4-4 هزينه هاي استهلاك و تعمير و نگهداري عملياتي و غير عملياتي ‏ 28
‏5-4 برآورد كل هزينه هاي ثابت توليد و هزينه هاي متغير توليد ‏ 28
‏6-4 محاسبه قيمت فروش بر اساس سود منطقي و قابل انتظار ‏ 29
‏7-4 تعيين شاخص هاي اقتصادي ازجمله ارزش افزوده سهم منابع داخلي و ...‏ 29
‏ج‏دول نتايج چكيده طرح
‏رديف
‏موضوعات
‏1-1
‏مشخصه طرح :
‏عنوان : طرح توليد سوسيس و كالباس
‏3
‏تعريف : سوسيس و كالباس فرآورده هاي گوشتي حاوي نمك و چاشني مي باشد كه در يك لفاف استوانه اي بسته بندي شده اند . ظرفيت توليد : 2‏7‏00 تن در سال انواع سوسيس و كالباس
‏2-1
‏فرآيند توليد :بعد از آماده سازي مواد اوليه عمل اختلاط طبق فرمولاسيون صورت گرفته سپس به قسمت پركن و بعد از آن به بخش پخت يا دود خواهد رفت سپس سرد شده وبسته بندي ميگردد.
‏3-1
‏شرايط عملياتي :
‏تعداد روز كاري : 270 روز تعداد شيفت : يك شيفت ساعت كاركرد روزانه : 8 ساعت
‏درصد تامين مواد اوليه داخلي : 95% خارجي : ‏5%
‏4-1
‏تعداد كاركنان : مديريت : 1 نفر مهندس : ‏2 ‏نفر
‏پرسنل توليدي : ‏20 نفر‏ تكنيسين : ‏2‏نفر ‏پرسنل اداری‏: ‏5 ‏نفر كل پرسنل واحد:‏ 30 نفر
‏5-1
‏تاسيسات زير بنائي :
‏توان برق : ‏300 آمپر
‏مقدار آب مصرفي روزانه : 16 M3
‏سوخت مصرفي روزانه :
‏6-1
‏دستگاهها و تجهيزات خط توليد
‏بخش تامين داخلي : ‏2230725‏ ريال
‏بخش تامين ارزي : ‏__‏ دلار
‏7-1
‏زمين و ساختمانها :
‏مساحت زمين : 2800
‏سطح زير بنا :‏ 1022
‏سالن توليد :‏ 770
‏انبارها :
‏خدماتي :‏ 252
‏8-1
‏سرمايه گذاري :
‏دارائيهاي ثابت :‏ 5037363
‏سرمايه در گردش :‏ 915013
‏كل سرمايه گذاري :‏ 5952376
‏سرمايه گذاري مجري :‏ 2374038
‏وام بلند مدت :‏ 3800000
‏هزينه كارمزد:‏ 14%
‏9-1
‏قيمت تمام شده :‏ 45454760
‏كل هزينه هاي ثابت توليد :‏ 1238507
‏كل هزينه هاي متغير توليد:‏ 44056251
‏قيمت تمام شده واحد هر يك از محصولات :‏
‏10-1
‏قيمت عمده فروشي:
‏11-1
‏شاخص هاي اقتصادي :
‏سود ويژه در ظرفيت‏ برآورد شده ‏:‏ ‏6465379
‏ارزش افزوده :‏ ‏7821486
‏نقطه سربه سر توليد:‏ 15%
‏سهم منابع داخلي :‏ ‏__
‏دوره برگشت سرمايه : ‏سال دوم
‏سرمايه گذاري سرانه :‏ 198412
‏فصل دوم
‏كليات در راستاي شناسائي محصول و ارتباط منطقي آن با زنجيره توليد
‏مقدمه
‏ مقوله غذا و تغذيه فرآيند ضروري براي حفظ و ادامه حيات مي باشد و تنها تعداد معدودي از مواد غذائي از جمله گوشت خاصيت رفع گرسنگي را دارد وفرآورده هاي گوشتي از جمله سوسيس ها و كالباسهايي نيز كه از انواع گوشت هستند منابع غذائي لذيذي بشمار مي آيند كه ضمن اينكه هر انساني را از گرسنگي نجات ميدهد باعث رشد جسمي و مغزي نيز ميگردد چرا كه مقدار پروتئين هاي حيواني اسيدهاي آمينه ضروري ومناسب درآنها به اندازه كافي بالا ميباشد و ميتواند منبع غذائي خوبي در رژيم غذائي يك فرد باشد از طرفي با توجه به روند صنعتي شدن جامعه و افزايش تمايل افراد به استفاده از غذاهاي نيمه آماده يا به اصطلاح فست فود به دليل وقت كم مصرف اين نوع فرآورده هاي گوشتي نيز روزبه روزبيشتر مي شود‏ و توجه به آمار مصرف خیلی کم در ایران که سرانه مصرف با وجود 250 کارخانه فعال و تولید حدود 400 هزار تن در سال به مقدار 4 کیلو در سال میباشد که در مقایسه با کشورهای اروپائی بسیار پائین میباشدمیزان مصرف در کشورهای اروپائی سرانه 64 کیلو میباشد
‏4
‏ با نظري به تاريخچه صنعت توليد سوسيس و كالباس درايران و روند صعودي آمار توليد كنندگان و بالطبع روند صعودي مصرف اين كالا بيشتر به اين قضيه واقف ميشويم .از سال 1310 در سطح كارگاهي و ابتدائي اولين واحد هاي توليد كننده اين كالا شروع بكار نمودند و سپس واحد هاي ديگري در گيلان و كرج تاسيس شد . قبل از انقلاب اسلامي توليدات سوسيس و كالباس به دوبخش اسلامي و غير اسلامي تقسيم ميگرديد توليدات اسلامي با استفاده از گوشت گاو به اضافه روغن نباتي و غيره توليد ميشد وبخش غير اسلامي با استفاده از گوشت و چربي خوك تهيه ميگرديد پس از انقلاب اسلامي و ايجاد ممنوعيت مصرف گوشت خوك ستاد بسيج اقتصادي كشور فرمولاسيون توليدات گوشتي را بشرح ذيل تغيير داد :
‏سوسيس و كالباس با 40 % گوشت
‏سوسيس آلماني با 40% گوشت
‏مارتادلا با 40% گوشت
‏كالباس خشك با 60% گوشت
‏كالباس ليونر (بي چربي) با 64% گوشت
‏1-1 تعريف : ويژگيها و مشخصات فني محصول از نظر شكل ظاهري ، طبقه بندي، فرمول، چگونگي بسته بندي ، اجزا و قطعات متشكله ،حد استانداردملي و جهاني ، شماره تعرفه گمركي شرايط ورود
‏سوسيونها كه در ايران به سوسيس و كالباس مرسوم است به فرآورده هاي گوشتي اطلاق ميشود كه حاوي نمك و چاشني ها باشند سوسيون از كلمه لاتين ‏سالسوس به معني نمك گرفته شده است
‏تعريف
‏سوسيس و كالباس عبارت است از مخلوطي پايدار حاصل از گوشت يك يا چندين حيوان حلال گوشت كه همراه با مواد ديگري در داخل پوششهاي طبيعي و يا مصنوعي در شرايط مناسب پر شده و پس از طي فرآيند حرارتي مناسب و ساير فرآيندها براي مصرف آماده ميگردد ولي در هر حال عمده ترين جزء پروتئين بكار رفته در توليد سوسيس و كالباس گوشت ميباشد.
‏طبقه بندي
‏دريك تقسيم بندي سوسيون ( سوسيس و كالباس ) را به دو رده تقسيم مي كنند:
‏1 نوع چرخ شده با بافت درشت
‏2 فرآورده هاي با بافت امولوسيون دار
‏در ايران به فرآورده هاي با قطر بزرگ كالباس و با قطر كوچك سوسيس گفته ميشود سوسيس و كالباس نوع بافت درشت داراي ذرات گوشت هستند كه فشرده نمي باشد و در سوسيس وكالباسهاي با بافت امولوسيون شده چربي ازطريق اجزاء گوشت امولسيفيه و مستحكم ميگردد هر دو نوع اينها قابل سرد شدن ، عمل آمدن ، پختن، خشك شدن، يخ زدن ، يا دودي كردن مي باشند هر دو نوع محصول را ميتوان با دستگاههاي يكساني توليد نمود و تنها مسئله اي كه باعث تفاوت در توده ساختماني آنها ميشود مربوط است به شيوه هاي فرآوري آنها ، از لحاظ تنوع فرمولاسيون نيز انواع مختلف سوسيس و كالباس ميتواند توليد شود (سوسيس آلماني ، ليونر ، مارتادلا ، خشك، و ...) در حال حاضر ملاك و شاخص براي بررسي كيفيت اين كالا فرمول ستاد بسيج اقتصادي كشور ميباشد.
‏بسته بندي
‏بسته بندي سوسيس و كالباس در داخل روكشهاي مخصوص ( روكشها يا منشا طبيعي دارند يا منشا سنتيك) انجام ميشود و سپس در بسته بندي نهائي كارتن قرار ميگيرد پوششهاي طبيعي مورد استفاده عبارتند از مري ، شكمبه ، روده كوچك ، روده كور، مثانه گاو، روده كور و مثانه گوساله ، روده كوچك و روده كور گوسفند، كه اين مواد تحت فرآيند خاصي در واحد هاي سازنده اين پوششها قرار ميگرند و در اختيار واحدهاي توليد كننده سوسيس و كالباس قرار ميگيرند .
‏پوششهاي مصنوعي شامل انواع سلولزي، الياف سلولزي ، الياف سلولزي چند لايه الياف پوست، پوشش پلاستيكي ( پلي آميد ، پلي استر، پلي اتيلن، پلي پروپيلن ) آلژينات مي باشند امروزه كليه پوششهاي كالباس و سوسيس در داخل كشور توليد ميگردد ولي برخي از انواع فيبروز آنها از خارج وارد ميگردد.
‏حد استاندارد
‏شرايط استاندارد ملي سوسيس و كالباس 2303 ميباشد.
‏شرايط واردات :
‏واردات سوسيس و كالباس وجود ندارد ( شرايط ورود منفي)
‏جايگاه مصرف محصول
‏بررسي بازار محصول
‏درحال حاضر در ايران سالانه ‏400000‏ تن كالباس و سوسيس توليد مي شود براي تعيين ميزان نياز و مصرف بايستي ارتباط منطقي ميان ميزان مصرف و جامعه مصرف كنندگان برقرار نمود ميزان مصرف سوسيس و كالباس تابع پارامترهاي متعددي از قبيل شرايط اقتصادي ، فرهنگ مردم، تبليغات ، توسعه شهرنشيني ( كه باعث دور بودن از خانه وتوسعه فرهنگ استفاده از مواد غذائي نيمه آماده كه سريعا تهيه گردد ) ميباشد در حال حاضر در ايران بدليل توسعه شهرنشيني فرهنگ استفاده از سوسيس و كالباس در رژيم غذائي اكثر مردم شهر نشين وارد شده است و در صورتي كه واحدهاي توليد كننده در فرآيند توليدشان دقت كافي را مبذول دارند و از مواد اوليه خوب استفاده نموده وفرايند را نيز تحت كنترل قرار دهند با يك فرمولاسيون معقول ميتوان به ارزشهاي تغذيه اي سوسيس و كالباس توليد شده تكيه نمود و با تاكيد بر ارزشهاي غذائي اين محصولات آمار مصرف را بالا برد با رعايت نكات ذكر شده سوسيس ميتواند منبع خوبي از ويتامين ب و آهن و پروتئين و چربي باشد بمنظور روشن شدن قضيه آناليز تغذيه اي دونوع سوسيس در جدول زير توضيح داده ميشود:
‏4
‏آب چربي پروتئين انرژي اندازه تقريبي گرم سوسيس
‏گرم گرم گرم كالري .
‏56 28 12 304 1.2/3 100 بولونا .
‏56 28 13 309 دوعددمتوسط 100 فرانكفورتر پخته
‏نياسين ريبوفلارين تيامين آهن فسفر كلسيم سوسيس
‏ميكروگرم = = = = = =
‏6/2 22/0 16/0 8/1 128 7 بولونا
‏7/2 22/3 16/0 9/1 133 7 فرانكفورتر پخته
‏با تبليغات مناسب در جهت بيان ارزش هاي تغذيه اي اين محصولات و نوشتن آن بر روي ليبل يا اتيكت ميتوان درصد مصرف اين محصولات را در اقشار مختلف مردم بالا برد از طرفي با ايجاد تنوع درفرمولاسيون اين محصولات ميتوان در بازار سالم رقابت وارد شد و علاوه بر موفق بودن در سطح بازار هاي داخلي بازارهاي خارجي نيز بدست آورد چرا كه بازارهاي كشورهاي اسلامي بدليل تشابه فرهنگ اسلامي كه با ايران دارند تمايل به مصرف سوسيس و كالباس اسلامي ايران را دارند تا ساير كشورها درنتيجه براحتي ميتوان در بازارهاي كشورهاي اسلامي همسايه ايران نفوذ كرد كما اينكه اين اتفاق در كشورهاي افغانستان و عراق بوقوع پيوسته است .
‏چگونگي وميزان بكارگيري بعنوان كالاي نهائي يا واسطه اي ومصرفي و مقايسه كالاي هاي قابل جانشيني با محصول اصلي سوسيس و كالباس بعنوان رقيبي براي انواع مختلف گوشتهاي سفيد ، قرمز، وكنسرو ماهي ، سوسيس ماهي، همبرگرو كباب ميباشند كنسرو ماهي و سوسيس ماهي هنوز بطور كامل در رژيم غذائي مردم ايران وارد نشده است شايد يكي از دلايل آن عدم استقبال مردم از ماهي در رژيم غذائي روزانه شان ميباشد همبرگر و انواع كباب نيز بدليل اينكه هيچ گونه عمليات پخت يا دود دادني بر روي آنها انجام نميشود و فاقد نگهدارنده نيز ميباشند عمر نگهداري زيادي ندارند .
‏ارائه ديدگاههاي كلي در مورد قيمت و امكان فروش و چگونگي روند تغييرات قيمت فروش محصول اصلي در داخل و خارج كشور
‏قيمت فروش فرَآورده هاي مختلف تابع عوامل متعددي از قبيل شرايط اقتصادي، ميزان عرضه و تقاضا، هزينه هاي متغير توليد و نهوه قيمت گذاري و نظارت است درصدي از مواد اوليه اصلي سوسيس و كالباس نظير گوشت ، روغن ، آرد از طريق سهميه و به قيمت دولتي است و بقيه آن بصورت آزاد محاسبه ميگردد درصدي از مواد اوليه اي چون پوشش سوسيس و فسفات را نيز واحد ميتواند بصورت ماده اوليه ( براساس پروفورما) وارد نمايد كه قيمت اين اقلام نيز از قيمت بازار آزاد آن كمتر است و بقيه اقلام بايستي بصورت آزاد از بازار تهيه گردد قيمت گذاري اين فرآ‏ورده ها توسط دولت صورت ميگيرد. (انجمن فرآورده های گوشتی ایران)
‏يكي از عوامل مهم تعيين كننده قيمت تمام شده محصول سوسيس و كالباس مواد اوليه و درصدهائي است كه درفرمولاسيون از مواد اوليه مختلف استفاده مينمايند ميتوان تحت يك نام از يك فراورده دو نوع محصول كاملا متفاوت از نظر ميزان درصد مواد اوليه و فرمولاسيون ساخت مثلا تحت نام ليونر ميتوان محصولي با درصد مواد اوليه عالي و خوب و يا درصد مواد اوليه نه چندان خوب توليد كرد مسلم است كه قيمت تمام شده محصول اين دو نيز كاملا متفاوت ميباشد در صورتي كه واحدها در حال حاضر بخواهند از قيمت دولتي پيروي نمايند فرمولاسيون را طوري تغيير ميدهند كه از عناصر و مواد اوليه ارزانتر كمتر استفاده نمايند ( لازم بذكر است كه قيمت فروش محصولات در قسمت هزينه هاي فروش قيمت واقعي بازار است با فرمولاسيون منطقي و درست و كالاي توليد شده از نوع مرغوب ميباشد)
‏فصل سوم
‏بررسي و برآوردهاي فني
‏1-3 ارزيابي روشهاي مختلف توليدي و گزينش روش بهينه

 
دسته بندی: کسب و کار » پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی

تعداد مشاهده: 102 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 27

حجم فایل:60 کیلوبایت

 قیمت: 5,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل